Windvaan A'DAM

De top van de ruim tachtig meter hoge A’DAM-toren in Amsterdam is voorzien van een windvaan. Het voormalige kantoor van Shell aan het IJ is omgebouwd tot een mix van hotel, kantoor en uitgaanscentrum. De afkorting A’DAM staat voor Amsterdam, Dance And Music. Het veertien meter hoge kunstobject op de top van de toren is geheel door ons ontwikkeld en geproduceerd. De windvaan is voorzien van in- en uitgangen voor ventilatielucht en installatietechnische systemen die gestuurd worden door de windrichting en -kracht. Het gebouw wordt hierdoor met natuurlijke energie geventileerd. Aan de buitenkant is hier weinig van te zien, en is de windvaan een stijlvolle ‘kroon’ op de verticale stad. De drie verlichte kruizen op alle vier de zijden vormen samen het stadslogo van Amsterdam.

Constructieve berekeningen:

  • Architraaf
  • Bouwadvies Altena B.V.

Staalbouw

Metaal is een efficiënt en veelzijdig bouwmateriaal. U denkt aan de nieuw- of verbouw van uw werk- of opslagruimte? Wij ontwerpen en produceren staal- constructies specifiek voor de betreffende situatie. We beginnen met het ontwerp in 3D. Als dit geheel naar uw wens is, produceren we de stalen componenten in onze werkplaats.

Lees meer >

Lieren

Boll Engineering Build & Construct BV heeft een breed assortiment op maat gemaakte spudpaal- en verhaallieren opgezet. Opmerkelijk aan onze lieren is de onderhoudsarme inwendige vrijloopkoppeling. Deze koppeling is eenvoudig te bedienen door alleen een handel aan de voorzijde over te halen.

Lees meer >

Machinebouw

Als het om machinebouw gaat, combineren we creativiteit met vakmanschap. U wilt effectiviteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en bedieningsgemak. Wij realiseren uw machine precies zoals u dat wilt. We streven naar het gebruik van standaard-componenten, maar zijn flexibel en creatief met het gebruik van alternatieven waar dit wenselijk is. Ontwerp, engineering, fabricage en plaatsing worden volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Lees meer >

Machinepark

Inmiddels beschikt Boll Engineering Build & Construct BV over een uitgebreid machinepark. Wij denken met u mee en zetten dan ook graag ons vakmanschap voor u in. Door het brede assortiment machines kan Boll Engineering u het gehele pakket aanbieden van engineering, productie tot montage van uw project.

Lees meer >
Adres Productiestraat 11, 4283 JM Giessen