Historie

Even voorstellen:
Ruim 23 jaar geleden (1999) startte Gijs Boll zijn eigen bedrijf. Vanuit de staalbouw heeft hij zich gespecialiseerd in het op maat ontwerpen, engineeren, modelleren en produceren van staalconstructies en machines. “De vraag naar niet-standaard oplossingen is met name in de grond-, weg- en waterbouw groot”, vertelt Gijs. “We produceren steeds meer op maat gemaakte lieren en spudpaalsystemen. Deze systemen bestaan uit een spudpaal, een spudpaallier en een spudpaalkoker die in het schip gelast wordt. Het vormt een compact en krachtig verankeringssysteem voor werkschepen en pontons.”

Boll Engineering Build & Construct BV is de afgelopen jaren hard gegroeid en heeft inmiddels 12 vaste werknemers en 5 parttime werknemers

Dinsdag 21 juli 2015 duidden de eerste klappen van een heihamer op het begin van de bouw van het nieuwe pand van Boll Engineering B&C BV aan de Productiestraat te Giessen. De toen nog in Genderen gevestigde technici keken uit naar de betrekking van het nieuwe pand. “De nieuwe productiehal is erop gebouwd om mee te groeien met het bedrijf”, vertelt Gijs. “De eerste fase wordt nu gerealiseerd. In de toekomst zal de tweede fase volgen, deze is dan ook gerealiseerd in mei 2018, waardoor de productiehal bijna twee keer zo groot is geworden.” Boll Engineering is zelf hoofdaannemer. “Door efficiënte bouwmethoden en een doordachte planning kunnen we in korte tijd een pand bouwen dat precies aan onze wensen voldoet.”

Overzicht bedrijfslocaties:
Werkplaats in Doeveren 1999 tot 2005

Werkplaats in Genderen 2006 tot 2015

2015 Nieuw bedrijfspand te Giessen 1e fase van bedrijfspand Boll Engineering Build & Construct BV

2018 Heden realisatie van de 2e fase van bedrijfspand Boll Engineering Build & Construct BV

Adres Productiestraat 11, 4283 JM Giessen