Historie

Dinsdag 21 juli 2015 duidden de eerste klappen van een heihamer op het begin van de bouw van het nieuwe pand van Boll Engineering aan de Productiestraat te Giessen. De toen nog in Genderen gevestigde technici keken uit naar de betrekking van het nieuwe pand. “De nieuwe productiehal is erop gebouwd om mee te groeien met het bedrijf”, vertelt Gijs. “De eerste fase wordt nu gerealiseerd. In de toekomst kan de tweede fase volgen, deze is dan ook gerealiseerd in mei 2018, waardoor de productiehal bijna twee keer zo lang is geworden.” Boll Engineering is zelf hoofdaannemer. “Door efficiënte bouwmethoden en een doordachte planning kunnen we in korte tijd een pand bouwen dat precies aan onze wensen voldoet.”

Ruim 20 jaar geleden startte Gijs zijn eigen bedrijf. Vanuit de staalbouw heeft het zich gespecialiseerd in het op maat ontwerpen, engineeren, modelleren en produceren van staalconstructies en machines. “De vraag naar niet-standaard oplossingen is met name in de grond-, weg- en waterbouw groot”, vertelt Gijs. “De afgelopen jaren produceren we steeds meer op maat gemaakte lieren en spudpaalsystemen. Deze systemen bestaan uit een spudpaal, een spudpaallier en een spudpaalkoker die in het schip gelast wordt. Het vormt een compact en krachtig verankeringssysteem voor werkschepen en pontons.”

Boll Engineering Build & Construct BV is de afgelopen jaren hard gegroeid en heeft inmiddels acht vaste werknemers.

Van schuurtje in Doeveren naar bedrijfspand in Giessen.

2015 nieuw bedrijfspand te Giessen 1e fase.

2018- Heden realisatie van de 2e fase van bedrijfspand Boll Engineering Build & Construct BV

Staalbouw

Metaal is een efficiënt en veelzijdig bouwmateriaal. U denkt aan de nieuw- of verbouw van uw werk- of opslagruimte? Wij ontwerpen en produceren staal- constructies specifiek voor de betreffende situatie. We beginnen met het ontwerp in 3D. Als dit geheel naar uw wens is, produceren we de stalen componenten in onze werkplaats.

Lees meer >

Lieren

Boll Engineering Build & Construct BV heeft een breed assortiment op maat gemaakte spudpaal- en verhaallieren opgezet. Opmerkelijk aan onze lieren is de onderhoudsarme inwendige vrijloopkoppeling. Deze koppeling is eenvoudig te bedienen door alleen een handel aan de voorzijde over te halen.

Lees meer >

Machinebouw

Als het om machinebouw gaat, combineren we creativiteit met vakmanschap. U wilt effectiviteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en bedieningsgemak. Wij realiseren uw machine precies zoals u dat wilt. We streven naar het gebruik van standaard-componenten, maar zijn flexibel en creatief met het gebruik van alternatieven waar dit wenselijk is. Ontwerp, engineering, fabricage en plaatsing worden volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Lees meer >

Machinepark

Inmiddels beschikt Boll Engineering Build & Construct BV over een uitgebreid machinepark. Wij denken met u mee en zetten dan ook graag ons vakmanschap voor u in. Door het brede assortiment machines kan Boll Engineering u het gehele pakket aanbieden van engineering, productie tot montage van uw project.

Lees meer >
Adres Productiestraat 11, 4283 JM Giessen