Engineering

Solid Edge voor machinebouw
Het samenstellen van een grote diversiteit aan onderdelen tot een machine en de werking er van testen, doen we niet alleen in de werkplaats, maar ook op kantoor. Solid Edge maakt het mogelijk. Volledig gedetailleerde machineonderdelen, inclusief materiaaleigenschappen, massa's en zwaartepunten, stellen we samen tot een virtuele machine. We kunnen dwarsdoorsnedes maken, evenals de machine vanuit alle hoeken bekijken.

Sterkte- en stijfheidsberekeningen worden gemaakt door onszelf én door de computer. Solid Edge kan namelijk ook Eindige-Elementen-Methode-berekeningen maken. Als het gehele ontwerp doorgelicht en goedgekeurd is, worden er met dezelfde software werktekeningen -en stuklijsten gemaakt. Ook is er de mogelijkheid tot animeren en foto-realistisch renderen van de modellen.

Tekla Structures voor staalbouw
Boll Engineering Build & Construct BV werkt al meer dan 20 jaar met het 3D-tekenpakket Tekla Structures. Dit is Bouw Informatie Model (BIM) software waarmee nauwkeurig gedetailleerde 3D-constructies ontworpen en beheerd kunnen worden, ongeacht de complexiteit van de constructie of de gebruikte materialen. Tekla-modellen kunnen voor het gehele ontwikkelproces gebruikt worden, van de eerste ontwerpschets tot en met de fabricage en montage.

Wij bieden dus het totale pakket:

  • Solid Edge
  • Tekla Structures
  • Sterkte- en stijfheidsberekeningen
  • Risicoanalyses
  • CE-certificering
Engineering
Adres Productiestraat 11, 4283 JM Giessen