Engineering

Boll Engineering Build & Construct BV beschikt over de kennis en ervaring om uw constructie of machine zó te ontwikkelen dat hij voldoet aan uw wensen, voordelig is en efficiënt geproduceerd, gemonteerd, gebruikt en onderhouden kan worden. De basis voor de gehele ontwikkeling is een 3D-model van het ontwerp. Deze modellen maken we, afhankelijk van het type product, met Solid Edge of Tekla Structures.

Solid Edge voor machinebouw
Een grote diversiteit aan onderdelen samenstellen tot een machine, de werking testen en foto's maken. We doen het niet alleen in de werkplaats, maar ook op kantoor. Solid Edge maakt het mogelijk. Volledig gedetailleerde machineonderdelen, inclusief materiaaleigenschappen, massa's en zwaartepunten, stellen we samen tot een virtuele machine. Deze machine is vervolgens vanuit alle hoeken te bekijken en door te snijden. Sterkte- en stijfheidsberekeningen worden gemaakt door onszelf én door de computer. Solid Edge kan namelijk ook Eindige-Elementen-Methode-berekeningen maken. Als het gehele ontwerp doorgelicht en goedgekeurd is, worden er met dezelfde software werktekeningen en stuklijsten gemaakt. Verder is er de mogelijkheid tot animeren en foto-realistisch renderen van de modellen.

Tekla Structures voor staalbouw
Boll Engineering Build & Construct BV werkt al achttien jaar met het 3D-tekenpakket Tekla Structures. Dit is Bouw Informatie Model (BIM) software waarmee nauwkeurig gedetailleerde 3D-constructies ontworpen en beheerd kunnen worden, ongeacht de complexiteit van de constructie of de gebruikte materialen. Tekla-modellen kunnen voor het gehele ontwikkelproces gebruikt worden, van de eerste ontwerpschets tot en met de fabricage en montage.

Totaalpakket

MODELLERING IN 3D-TEKENSOFTWARE

  • Solid Edge & Tekla Structures

WERKTEKENINGEN

  • Eenvoudig en overzichtelijk

OVERZICHTSTEKENINGEN

  • Automatische nummering

ANIMATIES EN FOTO-REALISTISCHE RENDERS ONLINE 3D-MODELWEERGAVE VEILIGHEID EN CERTIFICERING

  • Sterkte- en stijfheidsberekeningen
  • Risicoanalyses
  • CE-certificering

Staalbouw

Metaal is een efficiënt en veelzijdig bouwmateriaal. U denkt aan de nieuw- of verbouw van uw werk- of opslagruimte? Wij ontwerpen en produceren staal- constructies specifiek voor de betreffende situatie. We beginnen met het ontwerp in 3D. Als dit geheel naar uw wens is, produceren we de stalen componenten in onze werkplaats.

Lees meer >

Lieren

Boll Engineering Build & Construct BV heeft een breed assortiment op maat gemaakte spudpaal- en verhaallieren opgezet. Opmerkelijk aan onze lieren is de onderhoudsarme inwendige vrijloopkoppeling. Deze koppeling is eenvoudig te bedienen door alleen een handel aan de voorzijde over te halen.

Lees meer >

Machinebouw

Als het om machinebouw gaat, combineren we creativiteit met vakmanschap. U wilt effectiviteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en bedieningsgemak. Wij realiseren uw machine precies zoals u dat wilt. We streven naar het gebruik van standaard-componenten, maar zijn flexibel en creatief met het gebruik van alternatieven waar dit wenselijk is. Ontwerp, engineering, fabricage en plaatsing worden volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Lees meer >

Machinepark

Inmiddels beschikt Boll Engineering Build & Construct BV over een uitgebreid machinepark. Wij denken met u mee en zetten dan ook graag ons vakmanschap voor u in. Door het brede assortiment machines kan Boll Engineering u het gehele pakket aanbieden van engineering, productie tot montage van uw project.

Lees meer >
Adres Productiestraat 11, 4283 JM Giessen