Spudpaalsysteem

Spudpaalsysteem

TANDHEUGEL SPUDPAALSYSTEEM - PAANS VAN OORD - PARCIVAL

Eind 2013 legde de materieelbeheerder van Paans Van Oord bij ons de problemen met het gebruik van gangbare spudpalen voor. Voor ons was dit de aanleiding om een revolutionair spudpaalsysteem te ontwikkelen, dat deze problemen niet kent.

De Boll-spudpaal is opgebouwd uit segmenten, die met boutverbindingen aan elkaar te koppelen zijn. De aandrijving vindt plaats door twee rondsels, die in een compacte aandrijvingsunit verwerkt zijn en ieder een tandheugel bekrachtigen. Deze tandheugels zijn aangebracht langs de gehele lengte van de spudpaal.

We hebben in onze eigen werkplaats twee spudpaalsystemen geproduceerd. Deze systemen bestaan uit:

  • Een spudpaalkoker, kant en klaar door ons geleverd, inclusief mal voor het uitsnijden van de benodigde sparing in het schip.
  • Een aandrijvingsunit, eenvoudig te monteren en demonteren op de spudpaalkoker.
  • Drie spudpaaldelen, die met boutverbindingen aan elkaar te koppelen zijn.

Spudpaalsysteem

Spudpaalsysteem

____________________________________________________________________________________________________________________
TANDHEUGEL SPUDPAALSYSTEEM - NEPTUNE MARINE - HARDINXVELD- GIESSENDAM

Eind 2017 hebben wij een mooie opdracht mogen ontvangen van Neptune Marine. De opdracht bestond uit het leveren van 2 stuks elektrisch aangedreven tandheugel spudpaalsystemen voor werkschip de “Werkendam”.

De aandrijving vindt plaats door twee rondsels, die in een compacte aandrijvingsunit verwerkt zijn en ieder een tandheugel bekrachtigen. Deze tandheugels zijn aangebracht langs de gehele lengte van de spudpaal.

We hebben in onze eigen werkplaats twee elektrische aangedreven spudpaalsystemen geproduceerd. Deze systemen bestaan uit:

  • Een aandrijvingsunit die eenvoudig is te verwisselen op verschillende spudpaalkokers (de aandrijfunit is nu tijdelijk voorzien van hydromotoren in afwachting van de levering van de elektromotoren).
  • 2 deelbare spudpalen van 32 meter die door boutverbindingen aan elkaar te koppelen zijn.

Spudpaalsysteem

Spudpaalsysteem

Hieronder een impressie van ons werkend systeem.
Heeft u interesse in een volledig spudpaalsysteem? Neem gerust contact met ons op.

Spudpaalsysteem

Staalbouw

Metaal is een efficiënt en veelzijdig bouwmateriaal. U denkt aan de nieuw- of verbouw van uw werk- of opslagruimte? Wij ontwerpen en produceren staal- constructies specifiek voor de betreffende situatie. We beginnen met het ontwerp in 3D. Als dit geheel naar uw wens is, produceren we de stalen componenten in onze werkplaats.

Lees meer >

Lieren

Boll Engineering Build & Construct BV heeft een breed assortiment op maat gemaakte spudpaal- en verhaallieren opgezet. Opmerkelijk aan onze lieren is de onderhoudsarme inwendige vrijloopkoppeling. Deze koppeling is eenvoudig te bedienen door alleen een handel aan de voorzijde over te halen.

Lees meer >

Machinebouw

Als het om machinebouw gaat, combineren we creativiteit met vakmanschap. U wilt effectiviteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en bedieningsgemak. Wij realiseren uw machine precies zoals u dat wilt. We streven naar het gebruik van standaard-componenten, maar zijn flexibel en creatief met het gebruik van alternatieven waar dit wenselijk is. Ontwerp, engineering, fabricage en plaatsing worden volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Lees meer >

Machinepark

Inmiddels beschikt Boll Engineering Build & Construct BV over een uitgebreid machinepark. Wij denken met u mee en zetten dan ook graag ons vakmanschap voor u in. Door het brede assortiment machines kan Boll Engineering u het gehele pakket aanbieden van engineering, productie tot montage van uw project.

Lees meer >
Adres Productiestraat 11, 4283 JM Giessen