maandag 7 juli 2014
Nederland - Duitsland bij Boll Engineering

In juni 2014 ontvingen de engineers van Boll een bijzondere aanvraag. Een Duits waterbouwbedrijf stuurde een e-mail met de vraag of zij de vier spudpaallieren van één van hun schepen kunnen vervangen. Deze vraag kwam exact aan het juiste adres, want het in Genderen gevestigde bedrijf creëert niet alleen maatwerkoplossingen voor elke klant, maar ook een gestandaardiseerde lijn spudpaal- en verhaallieren. De combinatie van deze twee maakte het mogelijk om ontzettend snel een passende oplossing voor de Duitsers aan te bieden. Het nodige Duitstalige telefonische en schriftelijke contact volgde. Het werd duidelijk dat de huidige spudpaallieren niet meer functioneren en binnen afzienbare tijd vervangen moeten worden. De flexibele bedrijfsvoering van Boll maakt het mogelijk de Duitsers hiervoor zeer goed van dienst te kunnen zijn. Er werd een afspraak gemaakt en de eerste uit Duitsland afkomstige klant in de veertienjarige geschiedenis van Boll Engineering kwam op bezoek. De exacte eisen aan de spudpaallieren werden vastgesteld en Boll ontwikkelde binnen enkele dagen een custom-made productieklaar ontwerp.

De volledige engineering en productie wordt door Boll uitgevoerd. Ook de natlakconservering zal in eigen beheer aangebracht worden. De kleur van de verf is nog niet definitief vastgelegd, maar het team van Boll Engineering heeft een lichte voorkeur voor oranje. Voor de zomervakantiesluiting zullen de lieren geleverd worden, waarna het schip van de Duitse klant zijn werkzaamheden kan vervolgen.

Het compacte bedrijf bewijst hiermee dat met een nuchtere, praktische kijk op zaken en een grote creativiteit veel bereikt kan worden. Eerder droeg Boll Engineering zorg voor de volledige staaldetaillering, productie en montage op locatie van een trainingscentrum voor de brandweer in Genève, Zwitserland. Landsgrenzen vormen dus geen beperking voor het relatief jonge team technici. Uit elk project worden weer ervaringen opgedaan, waarmee de veelzijdigheid en efficiëntie van de dienstverlening aan de klant steeds weer toeneemt.

Boll Engineering Build & Construct BV te Giessen

Neem direct contact met ons op

+31 (0)416 35 33 29

of stuur een e-mail naar: info@bollengineering.nl

BOLL ENGINEERING BUILD & CONSTRUCT BV
Productiestraat 11
4283 JM Giessen

Postadres
Burg. van der schansstraat 78
4281 LK Andel