20-tons Spudpaallier - De Vries & van der Wiel

Voor De Vries & van de Wiel hebben we een aanpassing aan een stapponton uitgevoerd. Het stapponton heeft een spudpaal die horizontaal in het stapponton bewogen kan worden. Als het stapponton aan een ander ponton of schip gekoppeld wordt, kan het samenstel nauwkeurig gemanoeuvreerd worden door de spudpaal in het stapponton te bewegen.

Het bestaande stapponton is voorzien van een door ons nieuw geleverd spudpaalsysteem. Dit systeem bestaat uit een met boutverbindingen samen te stellen spudpaal, een spudpaallier en een spudpaalkoker. De spudpaalkoker is in feite een gedeelte van het stapponton, dat in zijn geleidingen heen en weer kan glijden. De geleidingen die hiervoor nieuw in het bestaande stapponton bevestigd moesten worden, zijn ook door ons geleverd.

De gegroefde trommel van de spudpaallier wordt voorzien van twee kabels, waarvan er één naar het bovenste en één naar het onderste uiteinde van de spudpaal leidt. Het is hierdoor mogelijk de spudpaal zowel naar boven als naar beneden gecontroleerd en bekrachtigd te bewegen. De door ons ontwikkelde inwendige vrijloopkoppeling is compact, schoon, veilig en onderhoudsarm. Deze maakt het mogelijk dat het ponton met de getijden mee beweegt, terwijl de spudpaal op zijn plaats blijft staan.

De specificaties van de spudpaallier zijn als volgt.

  • Trekkracht: 20 ton
  • Snelheid: 10 m/min
  • Remhoudkracht: 20 ton
  • Kabeldiameter: 32 mm
  • Kabelberging: 50 m

ANDERE PROJECTEN

Boll Engineering Build & Construct BV te Giessen

Neem direct contact met ons op

+31 (0)416 35 33 29

of stuur een e-mail naar: info@bollengineering.nl

BOLL ENGINEERING BUILD & CONSTRUCT BV
Productiestraat 11
4283 JM Giessen

Postadres
Burg. van der schansstraat 78
4281 LK Andel